Ingrediente bază
350-400 g biscuiți simpli
100 g unt topit
zahăr pudră opțional 50 g
Ingrediente cremă
500 g cremă de brânză Philadelphia
200 g frișcă lichidă (2-3 linguri se țin
deoparte)
120 g zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
5 foi gelatină (cca. 10 g)
Ingrediente glazură
1 ciocolată cu lapte
6-7 linguri de lapte
1 foaie de gelatină (înmuiată 5 minute)
Preparare bază
Se macină biscuiții și se amestecă cu
untul topit și zahărul pudră. Se pune totul într-o tavă cu cerc pe care s-a
așternut hârtie de copt. Se presează bine cu o lingură și se dă la congelator
pentru ½ oră.
Prepare cremă
Se bate frișca și se ține deoparte.
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece pentru cel puțin 5 minute. Se bate bine
brânza cu zahăr pudră și zahărul vanilat. Se încălzește puțin frișca ținută
deoparte (2-3 linguri) și se dizolva gelatina stoarsă. Se încorporează apoi în
crema de brânză și se adaugă frișca bătută. Se toarnă totul peste baza de
biscuiți și se dă la frigider. După ½ oră se pune glazura.
Preparare glazură
Se încălzește laptele și se pune ciocolata
ruptă bucăți. Se amestecă totul bine și se adaugă gelatina stoarsă. Se pune
apoi peste cremă și se dă la frigider. Se servește după câteva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu