4 martie 2014

Frittelle cu mere


Ingrediente
5 mere
2 ouă
50 g făină
1/2 pahar de lapte
4 linguri de zahăr
50 g zahăr pudră
1/2 L ulei pentru frigere
1/2 ceșcuță de lichior de orice fel
1 linguriță de scorțișoară

Preparare
Merele se curăță de coajă și se taie felii după ce li s-a scos mijlocul. Lichiorul se amestecă cu 4 linguri de zahăr și cu scorțișoara. Se formează un sirop care se varsă peste merele feliate. Se lasă la macerat pentru 1/2 de oră. Între timp se prepară aluatul. Se bat ouăle cu făina, un praf de sare și laptele. Se adaugă și 2-3 lingurițe de lichior. Se pune uleiul la încins într-o tigaie și se prăjesc frittelele. Se iau merele felie cu felie și se înmoaie în aluat, iar apoi se pun în uleiul fierbinte. Se rumenesc pe ambele părți și se scot pe șervețele absorbante. Când s-a scurs uleiul, se presară zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu