21 iulie 2013

Orez sicilian


Ingrediente:
- 500-600 g carne de porc sau de viţel
- 3 liguri ulei
- 25 g unt
- 2 cepe
- 2 grăunţi usturoi
- 2 ardei
- 1 foaie dafin
- pătrunjel verde
- 500 g roşii proaspete sau la cutie
- 2 pahare vin alb
- 100 g măsline fără os
- 200 g orez
- sare
- piper

Preparare:
Se taie carnea în bucăţi şi se rumeneşte în unt amestecat cu ulei. Se pune sare şi piper. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul sfărmâmat, ardeii tăiaţi bucăţele, pătrunjelul, foaia de dafin. Se adaugă 2 păhărele de vin şi se lasă la fiert timp de 15 min. Se adaugă roşiile tăiate felii, măslinele şi 1/2 L apă. Se continuă fierberea încă 1 oră până ce carnea e bine frăgezită. Orezul se fierbe în apă cu sare, se strecoară şi se clăteşte cu apă rece. Se aşează pe un platou, iar peste el se adaugă sosul cu carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu