1 pachet unt
1 cană zahăr
7 linguri cacao
1 cană lapte
4-5 ouă
14 linguri făină
1 pliculeț praf de copt
2 pliculețe zahăr vanilat
sâmburi de nucă
nucă de cocos
Preparare
Pachetul de unt se taie bucățele și se pune într-o cratiță la topit. Se adaugă o cană de zahăr, 4 linguri de cacao, se amestecă bine, apoi se adaugă o cană de lapte. Se lasă până dă în clocot, apoi se iau 15 linguri din compoziție și se pun de-o parte într-un ibric pentru glazură. Se lasă la răcit.
Se separă 4-5 ouă și se bat albușurile spumă tare. Se adaugă gălbenușurile peste crema de cacao din cratiță, apoi 14 linguri de făină, 1 pachet de praf de copt, 2 pachete de zahăr vanilat și în final albușurile.
Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția și se presară sâmburii de nucă. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 150° pentru 30 min.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se prepară glazura: se pune în ibricul cu compoziția oprită încă 3 linguri de cacao și se amestecă până dă în clocot (dacă glazura e prea groasă, se subțiază cu apă). Se toarnă fierbonte peste blatul rece. Se poate presăra nucă de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu