Ingrediente:
- 300 g paste
- 400 g carne tocată de viţel
- 1 ceapă
- 1 cutie bulion
- 1 linguriţă delikat
- sare
- piper
- busuioc
- 1 pahar vin alb
- ulei
- parmezan
Preparare ragù:
- o ceapă se căleşte în 2-3 linguri de ulei; când devine aurie se pune carnea tocată;
- se învârte de câteva ori până îşi schimbă culoarea; se adaugă apoi un pahar de vin alb;
- se lasă la fiert, iar când vinul s-a evaporat se pune o cutie de bulion; se adaugă apoi un pahar de apă caldă, delikat şi piper;
- se fierbe la foc potrivit până sosul se îngroaşă; dacă mai este nevoie se adaugă sare;
- se pune şi busuiocul, se mai lasă în câteva clocote şi se opreşte focul;
- acest sos trebuie sa fiarbă cam 40-45 min.
Prepararea pastelor:
- se pun 2-3 litri de apă la fiert o linguriţă de sare; când apa dă în clocot, se pun pastele;
- pastele se fierb cât timp scrie pe ambalaj;
- se scurg pastele şi se amectecă cu sosul ragù; se servesc cu parmezan ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu