22 mai 2013

Omletă cu ciuperci


Ingrediente:
- 4 ouă
- 1/2 conservă de ciuperci în ulei
- 3 linguri făină
- 1/2 pahar lapte
- 2 linguri parmezan
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 lingură unt
- sare
- piper

Preparare:
- albuşurile se bat spumă şi se ţin de-o parte; gălbenuşurile se bat bine cu sare şi piper;
- se adaugă făina, apoi laptele, parmezanul, ciupercile şi pătrunjelul;
- după ce s-au amestecat bine, se adaugă albuşurile bătute şi se amestecă uşor;
- untul se pune într-o tigaie la încins; când se îngălbeneşte puţin se pune amestecul de omletă;
- se lasă la foc domol şi se verifică din când în când cu o lingură de lemn, iar când s-a rumenit se întoarce pe cealaltă parte cu ajutorul unui capac;
- se serveşte cu salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu