24 mai 2013

Saleuri


Ingrediente:
- 250 g făină
- 150 g caşcaval ras
- 200 g smântână
- 1 linguriţă sare
- 120 g unt
- făină pentru întins coca
- 2 gălbenuşuri pentru uns
- boia dulce opţional
- susan, chimen, mac, etc.

Preparare:
- se pune făina într-un lighean iar în mijloc se face o gropiţă;
- se pun toate ingredientele în această gropiţă şi se frământă un aluat elastic uşor de întins;
- se presară făină pe un cărpător mai larg; se întinde coca într-o foaie subţire cam de 1 cm;
- se taie coca fâşii late de 2 cm si lungi de 4-5 cm;
- se aşează saleurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (sau direct în tavă) şi se dă la cuptor 10-15 minute în cuptorul încins la 210°
- înainte de a se băga în cuptor se ung saleurile cu gălbenuşi şi se presară cu seminţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu