24 mai 2013
Rulouri de pui cu cremă de ciuperci
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 piept de pui feliat (500-600 g)
- ardei roşu
- ardei galben
- 100 g caşcaval
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 pahar vin alb
- delikat
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
- rosmarin
Preparare:
- feliile de piept se bat puţin, se sărează şi se piperează; ardeiul se taie bucăţele, la fel şi jumătate din caşcaval;
- se întind feliile de carne, iar în mijloc se aşează o bucată de ardei roşu, una galbenă şi o bucată de caşcaval;
- se rulează carnea ca la sarmale; se leagă rulourile cu aţă de bucătărie sau se fixează cu scobitori, împreună cu o crenguţă de rosmarin;
- într-o cratiţă se pune ulei şi se pune la încins; se adaugă rulourile şi se rumenesc pentru câteva minute;
- se pune apoi o ceapă tocată; se căleşte un pic ceapa şi se adaugă un pahar de vin alb;
- când se evaporă vinul, se pun ciupercile tocate bucăţele; se mai adaugă o cană de apă caldă şi o linguriţă de delikat;
- se lasă la fiert încă cel puţin o jumătate de oră; se adaugă apoi în sos restul de caşcaval tăiat mărunt sau dat pe răzătoare;
- când s-a îngroşat sosul puţin, se opreşte focul şi se presară pătrunjel;
- aţele sau scobitorile se scot înainte de a fi servite rulourile
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu