28 martie 2020

Prăjitură cu mere în foitaj (de post)



Ingrediente umplutură
1,5 kg mere
6 linguri de zahăr
scorțișoară

Ingrediente aluat
cca 0,5 kg făină
1 pahar ulei
1 pahar apă
puțină sare
2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente pt uns foile
1/2 pahar ulei
3-4 linguri făină


Preparare 
1- Merele se curăță și se dau pe răzătoare. Se călesc apoi cu zahărul și scorțișoara. Se lasă la răcit.
2- Ingredientele pentru uns se amestecă și se țin deoparte (uleiul și făina). Va rezulta o pastă care se folosește la ungerea foilor.
3- Se prepară aluatul: se amestecă uleiul cu apa și sarea și se adaugă făină până când se obține un aluat consistent. Se împarte în două. Se întinde prima foaie și se unge pe două părți cu pasta de ulei și făină. Se împăturește (vezi poză) și se pune deoparte; se procedează la fel și cu cealaltă foaie. 
4- Se ia prima foaie împăturită, se întinde din nou și se așează în tavă. Se pun merele și deasupra cea de-a doua foaie.
5- Se porționează superficial și se unge cu puțin ulei. 
6- Se coace la 190 grade până se rumenește. Se pudrează când s-a răcit.




Așa arată prima foaie împăturită. Se procedează la fel cu cea de-a doua foaie și apoi se întind ambele cu sucitorul



























Un comentariu:

  1. Casino - Shootercasino
    Casino - Best Online Casino in the World, 100% 바카라 free Play, Slot games. Play the 제왕 카지노 most popular casino games - Roulette, Blackjack 인카지노 & more - Enjoy Slots with

    RăspundețiȘtergere