Ingrediente aluat
cca 500 g făină
1 cub drojdie
200 ml apă
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
1 ceașcă ulei
Ingrediente umplutură
mozzarella/cașcaval
șuncă/salam
bulion
ulei de măsline
Preparare
Se încălzește puțin apa. Se adaugă drojdia și sarea. Se amestecă bine până se dizolvă drojdia.
Într-un bol se pune jumătate din făină. În mijloc se face o gropiță și se pune zahărul, apoi drojdia dizolvată. Se amestecă cu o lingură, se adaugă jumătate din ulei și se pune făină până se formează un aluat consistent. Se pune și restul de ulei și se formează un aluat nelipicios. Se lasă la crescut până se dublează volumul, apoi se împarte aluatul în 3:
Fiecare bilă se întinde cu sucitorul, se pune umplutura (după preferință):
și se închide ca o semilună:
Se procedează și cu celelalte două la fel. Se așează într-o tavă, suprapunându-le, astfel încât să rezulte o formă rotundă:
Se pune puțin ulei de măsline și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu