2 aprilie 2020

Cartofi cu fasole verde și pesto



Ingrediente (pt 2 persoane)

4 cartofi potriviți
200 g fasole verde proaspătă (sau la conservă)

Pesto
100 g busuioc (sau rucola)
2 linguri de muguri de pin (sau nucă)
2 linguri parmezan ras
1 ceașcă ulei de măsline
1 lingură de zeamă de lămâie
sare

Preparare
Se taie cartofii iar fasolea se rupe bucăți. Se pun 1,5 L apă la fiert cu o linguriță de sare și când fierbe în clocot se pune fasolea verde. După 5 minute se pun și cartofii. (Dacă se folosește fasole la conservă, se fierb doar cartofii). Când au fiert, se scurg de apă și se pun într-un bol. 
Sosul pesto se prepară punând în blender toate ingredientele. Dacă țineți post, puteți să nu puneți parmezan.
Se adaugă sosul în bolul cu cartofi și fasole și se amestecă.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu