21 noiembrie 2013

Covrigi delicioși (de post)

Ingrediente (pentru 15 covrigi)
2 cartofi potriviți fierți și rași
1/4 pachet margarină
1/2 linguriță sare
500 g făină
300 ml apă călduță
1/2 pachețel drojdie (15/20 g)

Preparare
Drojdia se dizolvă în apa călduță; într-un bol se pun cartofii rași, făina, sarea și drojdia. Se amestecă totul, iar apoi se încorporează margarina topită la temperatura ambientului. Va rezulta un aluat elastic care se lasă la crescut. După ce și-a dublat volumul, se formează cordoane lungi din cocă și se modelează covrigii. Se așează într-o tavă cu hârtie de copt și se lasă din nou la crescut 15-20 min. Se ung cu un amestec de apă, ulei și făină și se presară semințe (susan, chimen, mac). Se coc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc, iar apoi, scoși din cuptor, se stropesc puțin cu apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu