4 iunie 2013

Musaca în foietaj


Ingrediente:
- 2 foi foietaj
- 1 kg cartofi
- 25 g unt
- lapte
- 500 g carne tocată
- 1 ou
- 2 cepe
- 2 grăunţi usutroi
- pastă de bulion
- delikat
- vin alb
- sare
- piper
- ulei

Preparare:
- cartofii se curăţă şi se pun la fiert; cum sunt fierţi, se pasează şi se face un piuré; se adaugă sare, unt şi lapte;
- se curăţă cepele şi se toacă mărunt, la fel şi usturoiul; se pun la călit în 2 linguri de ulei, iar când au început să se îngălbenească se pune carnea tocată;
- imediat se adaugă 1/2 pahar de apă, apoi se adaugă delikatul şi piperul; 
- se lasă să fiarbă până seacă apa, apoi se adaugă 1/2 pahar de vin; se lasă din nou la fiert şi se pune şi bulionul;
- când s-a evaporat vinul, se potriveşte de sare şi se opreşte focul; 
- se lasă puţin la răcit şi se încorporează un ou amestecând energic.

Ansamblarea:
- într-o tavă se pune o hârtie de copt, sau se poate folosi direct cea de la foietaj; aşadar se aşează o foaie de foietaj în tavă;
- se întinde jumătate din piure peste foaie, apoi sosul de carne; restul de piuré şi cea dea doua foaie de foietaj;
- se bagă tava în cuptorul încins şi se coace 15-20 min la 180°





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu