Ingrediente:
- 320 g paste cu formă de scoică
- 1 ou
- 1/2 lămâie
- câteva frunze de busuioc
- 300 g roşii chery
- 1 lingură de capere
- 30 g parmezan
- 1 pliculeţ de sofran
- ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
- se fierbe oul tare, se curăţă şi se ţine deoparte; se taie roşiile bucăţele şi se spală bine caperele;
- se fierbe apă cu sare în care s-a adăugat sofranul şi se fierb pastele;
- între timp se pune oul tăiat bucăţi în blender împreună cu frunzele de busuioc, parmezanul, zeama de la lămâie, un pic de sare şi piper, 2 linguri de ulei de măsline şi 5 linguri de apă în care fierb pastele;
- când au fiert pastele, se scurg şi se limpezesc sub jet de apă rece (se scurg foarte bine);
- se amestecă apoi cu sosul de busuioc, roşiile şi caperele şi se ţine în frigider până în momentul servirii.
- se fierbe apă cu sare în care s-a adăugat sofranul şi se fierb pastele;
- între timp se pune oul tăiat bucăţi în blender împreună cu frunzele de busuioc, parmezanul, zeama de la lămâie, un pic de sare şi piper, 2 linguri de ulei de măsline şi 5 linguri de apă în care fierb pastele;
- când au fiert pastele, se scurg şi se limpezesc sub jet de apă rece (se scurg foarte bine);
- se amestecă apoi cu sosul de busuioc, roşiile şi caperele şi se ţine în frigider până în momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu