18 noiembrie 2013

Lipie de post

Ingrediente aluat
1/2 cană apă
1/2 linguriță sare
1/4 cub drojdie
făină cât cuprinde
ulei

Ingrediente sos
1 ceapă mare
1 vânătă mai mică
1 pahar bulion
ulei de măsline sau normal
un praf de sare
piper
ciuperci conservă
măsline

Înainte de a se prepara aluatul, se pregătește vânăta: se curăță de coajă și se taie felii. Se presară sare și se lasă la scurs într-ostrecurătoare. 

Preparare aluat
Se dizolvă drojdia și sarea în apa călduță. Se amestecă apoi cu făină până se formează un aluat elastic Se ung mâinile cu ulei și se adună tot aluatul într-un loc. Se acoperă vasul și se lasă la crescut 15/20 min la loc cald. 

Preparare sos
Ceapa se taie inele și se călește în ulei. Când a început să se aurească, se pune vânăta tăiată fâșii lungi și înguste (spălate de sare). Se călesc acoperite cu un capac iar apoi se pune bulionul. Se adaugă sare (dacă e nevoie) și piper. Seadaugă apoi ciupercile și măslinele și se mai călește totul pentru 2/3 minute. Se întinde blatul de pizza într-o tavă unsă cu ulei. Se toarnă susul și se nivelează uniform. Se dă tava la cuptor până se rumenește frumos pe margini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu