Ingrediente blat:
- 6 ouă
- 250 g făină
- 300 g zahăr
- 7 linguri apă
- zahăr vanilat
- praf de copt
- sare
Ingrediente umplutură:
- 3 mere rase
- scorţişoară
- 4 linguri zahăr
- zahăr vanilat
Preparare blat:
- se pune apa cu zahărul şi zahărul vanilat pe foc; se separă ouăle, albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare;
- peste albuşuri se adaugă siropul de zahăr fierbinte; se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând, apoi făina amestecată deja cu praful de copt;
- tava se unge cu unt şi se tapetează cu făină sau se pune o hârtie de copt;
Preparare umplutură:
- merele se curăţă şi se dau pe răzătoare; se amestecă cu zahărul, vanilia şi scorţişoara;
- se pune coca pentru blat în tavă iar pe deasupra se presară merele rase;
- tava se introduce în cuptorul preîncălzit; se coace prăjitura pentru 15 min la 200° iar apoi circa 20 min la 180°.
P.S. Această prăjitură se poate face şi fără praf de copt. Cea care o vedeţi în poză este făcută astfel. Dacă vreţi o prăjitură mai crescută, adăugaţi praf de copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu