Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 150 g unt
- 1 ou
- un praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 3 gălbenuşuri
- 3 albuşuri
- 80 g zahăr
- 50 g făină
- 250 g smântână
- 500 g ricotta
- coajă de lămâie
- 1 ciocolată
- 1 fiolă rom
- 1 fiolă rom
Preparare:
- se pregătşte aluatul amestecând toate ingredientele şi se dă la frigider pentru 30 min;
- se întinde apoi aluatul într-o tavă rotundă, se fac găuri cu o furculiţă şi se bagă la cuptor la 200° pentru 10 min;
- între timp se pregăteşte crema: se bat gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina, coaja de lămâie, smântâna şi ricotta;
- se bat albuşurile cu un praf de sare şi se încorporează cu crema de mai sus;
- se varsă compoziţia peste aluat şi deasupra se presară bucăţi de ciocolată;
- se bagă în cuptor la 160° timp de 40 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu