Ingrediente:
- 1 cană de orez
- 1 plic şofran (zafferano)
- 2 dovlecei mici
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei roşu
- 2 grăunţi de usturoi
- ulei
Preparare:
- legumele se spală şi se toacă julien; pentru tigaie, se pune un pic de ulei (4-5 linguri), 2 grăunţi de usturoi întregi;
- când uleiul s-a încins, se adaugă legumele şi se pune sare şi piper;
- se călesc legumele amestecând cu o lingură de lemn până când se înmoaie puţin dar totuşi rămân crocante;
- între timp se fierbe orezul; se pun 3 căni de apă la fiert cu sare şi şofran;
- când fierbe apa se adaugă orezul spălat; când a absorbit toată apa, se opreşte focul şi se mai ţine puţin acoperit;
- usturoiul se elimină, se amestecă apoi cu legumele şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu