13 iulie 2013

Plăcintă cu mere

Ingrediente:
1 pachet unt
4 linguri zahăr
1 ceașcă apă
1 cană făină
1 pliculeț praf de copt
7-8 mere
scorțișoară
1 pliculeț zahăr vanilat

Preparare:
Se lasă untul la înmuiat cam 15 min la temperatura ambientului; când e moale, se pune într-un bol și se freaca cu 4 lignrui de zahăr. Se toarnă o ceașcă de apă și se amestecă, apoi cana de făină în care s-a pus și praful de copt. Se amestecă bine și se toarnă făină până când aluatul devine consistent. Se frământă cu mâinile până când devine elastic. Se împarte aluatul în două și se întind 2 foi. O foaie se întinde în tava unsă și tapetată cu făină,  iar peste se așează umplutura și cea de-a doua foaie. Se găurește plăcinta cu o furculiță și se bagă la cuptor pentru 30-35 min la 160°.

Preparare umplutură:
merele se spală, se curăță și se dau pe răzătoare; se adaugă un pliculeț de scorțișoară și unul de zahăr vanilat și se amestecă bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu