6 martie 2014

Ciorbă de legume de post


Ingrediente
5 linguri ulei
1 ceapă
2 grăunți usturoi
2 morcovi
2 cartofi
1/2 rădăcină țelină
1 tulpină țelină
1 dovlecel
2 roșii
1/2 conopidă (opțional)
2 linguri pastă de bulion
2 L supă de legume (2 L apă + 2 cubulețe concentrat de legume)
fidea
verdeață

Preparare
Se prepară supa și se ține de-o parte. Se toacă legumele cubulețe. Se pune uleiul într-o cratiță și se începe adăugarea legumelor. Se pune ceapa și usturoiul, după 2 minute morcovul și țelina, iar după alte 2 minute, cartofii și conopida. Se adaugă 2 linguri de pasă de bulion, iar apoi supa pregătită. Când începe să clocotească, se pun roșile întregi fără coajă. Se fierbe ciorba 10 minute și se adaugă dovlecelul. După alte 10 minute, se adaugă fideaua și se mai fierbe încă 5 minute. Se stinge focul, se adaugă verdeața tocată și se servește cu pâine prăjită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu