Ingrediente
1/2 kg prune uscate
1 cană și jumătate de zahăr
2 linguri făină
1 praf de sare
2 linguri margarină
Preparare
Se face un compot de prune: se pun la fiert 2 L de apă, se adaugă prunele spălate bine, se clocotesc de câteva ori și se stinge focul. Zahărul se pune la topit într-o cratiță cu fundul mai gros. Se mișcă încontinuu cratița ca să nu se înnegrească zahărul. Când s-a topit tot și s-a format un fel de miere, se adaugă margarina și puțin compot de prune. Se fierbe până se dizolvă tot zahărul. Făina deja dizolvată în puțin compot se adaugă peste siropul de zahăr ars. Se amestecă încontinuu și se fierbe până se îngroașă bine. Se adaugă apoi în oală peste compotul de prune. Se aprinde din nou focul și se mai dă în 2-3 clocote. Se potrivește de sare pentru a-i da gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu