9 martie 2014

Mucenici

Ingrediente
500 g făină
5-6 linguri zahăr
1/2 cană de apă
100 g nucă măcinată
1 esență de vanilie
1 linguriță coajă de lămâie
1 esență de rom
1 ceașcă de miere
un praf de sare
1/2 pachet mic de drojdie
1 ceașcă de ulei

Preparare
Se amestecă drojdia cu 1 linguriță de zahăr, 1 lingură de făină și 1 ceașcă de apă caldă. Se lasă la crecut 10-15 minute. Când a crescut, se toarnă peste făină o dată cu 1/2 cană de apă caldă, un praf de sare și ulei. Se frământă până aluatul se desprinde de vas. Trebuie să iasă un aluat moale, ca de pâine. Se acoperă aluatul cu un prosop curat și se lasă la dopsit într-un loc cald pentru 20-25 min. Se împarte aluatul crescut în 10-12 bucăți din care se fac suluri de 25 cm lungime și 1 cm grosime și se formează mucenicii: se împarte fiecare sul în 2 bucăți și se împletesc sub formă de opt. Se așează mucenicii într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină și se dau la cuptor pentru 20-25 min. Între timp, se fierbe un sirop dintr-o cană de apă,  4-5 linguri de zahăr, coajă de lămâie, vanilie și rom. După ce mucenicii s-au copt, se așează pe un platou și se pun peste fiecare 2-3 linguri de sirop, apoi se ung cu miere și se tăvălesc prin nucă măcinată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu