13 martie 2014

Tartă cu ricotta și cafea


Ingrediente
500 g ricotta
2 ouă
150 g ciocolată neagră
1 linguriță cafea solubilă
100 g unt
100 g zahăr
500 g biscuiți simpli

Preparare
Untul se lasă la topit la temperatura ambientului, biscuiții se macină și se amestecă cu untul, formând o compoziție omogenă. Se acoperă o tavă rotundă cu hârtie de copt și se pune compoziția pe fundul tăvii, apăsând cu mâinile ca să se formeze un strat compact. Între timp, se topește ciocolata la bain-marie, se bat apoi gălbenușurile cu zahărul și se adaugă ricotta, cafeaua diluată și ciocolata. Albușurile se bat spumă și se adaugă peste compoziția de ciocolată, amestecând ușor de jos în sus. Se toarnă totul peste baza de biscuiți și se coace la 180 grade pentru 45 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu