Ingrediente
300 g făină albă
300 g cartofi
1/2 pachețel drojdie proaspătă
200 g mozzarella
200 g ciuperci din conservă
sare
piper
ulei
Preparare
Cartofii se fierb în coajă. Se curăță și se dau pe răzătoare, sau se pasează cu furculița. Făina se pune într-un vas, se face o gropiță la mijloc, unde se adaugă o linguriță de sare, 2 linguri de ulei și drojdia dizolvată în 200 ml de apă călduță. Se începe frământatul cu o furculiță începând de la mijloc, iar apoi se frământă cu mâna până se formează un aluat omogen și eleastic. Se lasă la crescut până își dublează volumul. Se întinde jumătate din alaut într-o tavă unsă cu ulei sau căptușită cu hârtie de copt, se presară mozzarella tăiată bucățele, se presară piper și se acoperă cu restul de aluat sigilând bine marginile. Se unge suprafața cu o emulsie apă, ulei și sare și se lasă din nou la crescut pentru 10-15 minute. Ciupercile scurse bine se înfig în aluat și se dă tava la cuptor la 220 grade pentru cca. 30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu