Ingrediente blat
3 ouă
125 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
75 g făină
50 g amidon de porumb
1 plic praf de copt
Ingrediente cremă și decor
250-300 ml frișcă lichidă
100 h zahăr pudră
50 ml sirop de mentă
1 ciocolată mărunțită
Preparare blat
Se bat gălbenușurile cu 3 linguri de apă fierbinte, se adaugă 80 g de zahăr și zahărul vanilat, până când se obține o masă cremoasă. Se montează albușurile cu zahărul rămas spumă tare, se adaugă peste ele gălbenușurile bătute, se cerne făina amestecată cu amidonul, iar apoi praful de copt. Se amestecă ușor cu telul până la încorporarea ingredientelor. Se întinde aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180-190 grade pentru cca. 12 minute.
Preparare cremă
Se montează frișca rece din frigider cu zahărul. Se adaugă puțin câte puțin siropul de mentă.
Asamblarea
Când blatul este copt, se scoate din cuptor și se se răstoarnă pe un prosop curat de bucătărie pe care s-a presărat zahăr. Se elimină hârtia de copt și se rulează blatul cu ajutorul prosopului. Când blatul este rece, se desface și se întinde 3/4 din cremă. Se presară ciocolată mărunțită și se rulează din nou. Se îmbracă cu frișca rămasă și se decorează cu ciocolată mărunțită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu