12 mai 2015

Tartă zebrată cu ciocolată



Ingrediente

4 ouă
300 gr făină
1 plic praf de copt
220 gr zahăr
150 ml ulei de floarea soarelui
120 ml apă
50 gr cacao
un praf de sare
coajă de lămâie

Ingrediente glazură
100 ml lapte sau frișcă lichidă
1 linguriță miere
1 ciocolată

Preparare
Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă cu jumătate din zahar. Gălbenușurile se bat cu zahărul pana se albesc. Se adaugă apoi uleiul puțin câte puțin, apa și un praf de sare. Se cerne făina cu praful de copt și se adaugă peste gălbenușuri. Se incorporează apoi albușurile amestecând ușor. Se pune și coaja de lămâie.
Se împarte aluatul în două vase. Într-un vas se adaugă cacaoa dizolvată cu un pic de apă. Se unge cu ulei și se tapetează cu făină o tavă rotundă. Se ia cu lingura aluatul și se pune în tavă, formând cercuri, unul alb apoi unul negru și tot asa. Se coace tarta 40 min la 160 grade în cuptorul deja încins.

Glazura 
Se încălzește laptele până în punctul de fierbere. Se dă vasul la o parte de pe foc și se încorporează mierea și ciocolată bucăți. Se amestecă energic până se formează un sos de ciocolată fluid și lucitor. Se întinde peste tarta rece și se pune în frigider pentru o oră, două.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu