Ingrediente
500 ml lapte
1 ou întreg
2 albușuri
250 gr făină
50 gr unt topit
un praf de sare
Ingrediente umplutură
o cutie cremă de brânză
un borcan de anghinare în ulei
sare
Preparare
Se prepară un aluat de clătite din ingrediente folosind un mixer. Se unge o tigaie cu unt și se coc clătitele. Preparare umplutură: se scurg bucățile de anghinare de ulei și se pun în robot împreună cu cremă de brânză. Se mixează bine și se potrivește de sare. Dacă e prea vârtoasă cremă se poate adăuga o lingură de smântână sau de lapte. Oricum crema trebuie să fie consistentă să nu curgă. Cu această cremă se umplu clătitele. Se așează într-o tavă unsă cu unt și se dau la cuptor pentru 20 min la 160 grade. Se pot pune deasupra felii de cașcaval sau bucățele de unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu