23 aprilie 2015

Tartă aperitiv cu sparanghel



Ingrediente aluat
200 g unt rece tăiat bucățele
1 linguriță de sare
1 ceșcuță cu apă rece (din frigider)
făină cât cuprinde

Ingrediente umplutură
1 buchet sparanghel
1 ceapă
1 ceșcuță ulei
sare după gust
200 g ricotta (brânză dulce)
2 linguri parmezan sau cașcaval ras
2 ouă

Preparare aluat
Se amestecă toate ingredientele pentru aluat și se frământă un aluat elastic. Se învelește în folie și se ține în frigider pentru 30 min.    

Preparare umplutură
Sparanghelul se spală în apă rece și i se îndepărtează cotorul lemnos (dacă are). Se taie bucățele și se pune la călit în ulei împreună cu ceapă tăiată inele. Se adaugă și o ceșcuță de apă. Se călesc până se înmuie bine legumele. Se mixează bine până se formează o pastă. Aceasta se lasă la răcit și se amestecă apoi cu restul ingredientelor.

Asamblarea
Se întinde trei sferturi din aluat într-o formată rotundă unsă foarte foarte bine. Aluatul trebuie să îmbrace și marginile tăvii. Se înțeapă cu furculița de câteva ori. Se pune umplutura și se nivelează bine. Din resteul de cocă se face un fel de capac care se întinde peste umplutură. Se îndoaie marginile de aluat peste acest capac și se sigilează bine. Se coace până se rumenește aprox. 50 min la 180-200 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu