15 iunie 2014

Crostata cu cremă de lămâie


Ingrediente aluat
500 g făină
200 g zahăr
200 g unt 
2 ouă 
1 linguriță praf de copt
1 pliculeț zahăr vanilat
coaja de la o lămâie

Ingrediente cremă
300 ml lapte
1 lămâie
2 gălbenușuri
50 g zahăr
35 g amidon (sau făină normală)

Preparare aluat
Se bat ouăle cu zahărul pentru câteva minute până se obține o cremă spumoasă. Se adaugă făina, praful de copt, zahărul vanilat și coaja de lămâie, apoi untul rece tăiat bucățele. Se amestecă totul și se frământă până se obține un aluat omogen. Se înfășoară aluatul în peliculă și se bagă la frigider pentru 15-20 minute.

Preparare cremă
Se încălzește laptele și se bat gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă amidonul și puțin lapte cald, apoi restul de lapte, coaja de la lămâie și se pune la fiert pe foc mic. E foarte important ca în coaja de lămâie să nu rămână partea albă a lămâiei, pentru că aceasta ar da cremei un gust amar. Când crema e aproape groasă, se adaugă zeama de la lămâie. Se continua amestecarea  până la îngroșarea cremei. Se lasă la răcit.

Asamblarea
Se aprinde cuptorul la 180 grade și se întinde coca cam 1 cm grosime pe o hârtie de copt. Se unge bine o tavă rotundă și se pudrează cu făină. Se ia coca după hărtia de copt și se așează lăsănd marginile ridicate, iar coca care iese din tavă se taie cu cuțitul și se ține de-o parte. Se realizează cu aceasta niște fâșii care se așează peste cremă. Se dă la cuptor pentru cca. 30 minute până când tortul devine auriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu