Ingrediente blat
6 ouă
150 g zahăr
250 g făină
100 g smântână
1/2 praf de copt
25 g cacao
50 g ciocolată amăruie
50 ml ulei
un praf de sare
Acestea sunt ingredientele pentru 1 blat, care apoi se împarte în 3. Eu am făcut 2 blaturi, din care am obținut 5 straturi.
Ingrediente cremă
200 g mascarpone
250 g frișcă lichidă
4 linguri zahăr pudră
600 g cireșe
4 linguri zahăr
1 păhărel coniac
Ingrediente pralină
50 g alune nesărate
4 linguri zahăr
Ingrediente glazură
100 g ciocolată
6 linguri apă
Ingrediente decor
ciocolată rasă
cireșe cu codiță
Preparare blat
Se separă ouăle; albușurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă apoi gălbenușurile, în care s-a pus un praf de sare și amestecate cu ulei și smântână și se omogenizează. Se adaugă apoi încetul cu încetul făina amestecată cu praful de copt și cacao, iar apoi ciocolata topită la bain-marie. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de tort. Se toarnă compoziția și se coace în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 40-50 minute.
Preparare pralină
Se pune zahărul la topit într-o crăticioară. Când a devenit maroniu și fluid, se adaugă 50 g alune mărunțite. Se golește compoziția pe o farfurie udă și se întinde bine. Când s-a răcit, se rupe bucăți se mărunțește în blender.
Prepararea cireșelor
Cireșele se curăță se sâmburi și se pun pe foc cu zahărul și coniacul. Se încălzesc la foc mic amestecând cu atenție, până când se topește zahărul. Se strecoară apoi și se lasă la răcit. Zeama obținută se folosește pentru însiroparea blatului.
Preparare cremă
Frișca se amestecă cu zahăr și mascarpone. Se mixează totul până se formează o cremă.
Asamblarea
Blatul se taie în 3. Se așează primul strat de blat, se însiropează cu zeamă de cireșe, se întinde 1/2 din cremă, 1/2 din cireșe și 1/2 din praful pralinat. Se așează al doilea blat și se repetă operația. Pe ultimul blat, se pune glazura de ciocolată, preparată astfel: se încălzește apa și se pune ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă ușor și se întinde peste tort. Se decorează cu cireșe și ciocolată rasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu