20 mai 2014

Shaorma




Ingrediente lipii
300 g făină
10 g drojdie
250-300 ml lapte
1/2 linguriță sare
50 g ulei

Ingrediente umplutură
1 piept de pui
condimente pentru carne de pui
salată verde sau varză crudă
2 roșii
1 castravete
2-3 cartofi
1/2 ardei roșu
1/2 ardei galben
ceapă roșie

Ingrediente sosuri
sosul 1: un iaurt natural amestecat cu usturoi pisat
sosul 2: maioneză amestecată cu curry, sare și piper
sosul 3: ketchup

Preparare lipii
Se amestecă drojdia cu un pic de lapte călduț și sare. Într-un bol, se pune făina, iar la mijloc drojdia dizolvată, restul de lapte și uleiul. Se frămână un aluat elastic. Se împarte aluatul în mici porții, din care se coc lipiile. Se întinde o bucată de aluat cu sucitorul pe un cărător cu făina de mărimea tigăii. Se coc lipiile pe ambele părți în tigaia încinsă (fără ulei).

Preparare umplutură
Pieptul de pui spălat și zvântat  se condimentează bine și se frige pe grătar sau în tigaia foarte puțin unsă (tăiat felii mai subțiri). Se lasă la răcit și se taie fâșii subțiri. Cartofii se curăță și se prăjesc. Salata se condimentează normal. Roșiile se taie felii, la fel și castravetele.

Asamblare
Pe fiecare lipie se pune o lingură de ketchup, o lingură de iaurt cu usturoi, carne de pui, salată, felii de roșii și castraveți, iar apoi maioneza și ceapa. Se rulează cu grijă și se prinde cu hârtie de aluminiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu