Ingrediente blat
4 ouă
100 g zahăr
150 g făină
100 g unt
1/2 linguriță praf de copt
1 praf de sare
Ingrediente umplutură
500 g căpșuni
100 g zahăr pudră
Preparare blat
Ouăle se bat bine cu zahărul într-un vas metalic. Se pune vasul pe foc mic și se continuă amestecarea până se încălzește puțin compoziția și își dublează volumul. Se dă vasul la o parte și se bate în continuare până se răcește. Se începe adăugarea făinii amestecată cu praf de copt puțin câte puțin. Se pune un praf de sare și untul topit. Se unge o formă rotundă (20-22 cm) cu unt și se tapetează cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute.
Preprare umplutură
400 g căpșuni spălate și scurse se toacă prin blender. Se pun la fiert cu 100 g zahăr pentru 1/2 oră sau până când se leagă puțin.
Asamblarea
Blatul se taie în 2 pe orizontală și se umple cu 1/2 din gelé. Se pune cea de-a doua parte de blat și se unge cu restul de gelé. Se ornează cu căpșunile tăiate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu