Ingrediente
4-5 dovlecei rotunzi
1 cană de orez
1 morcov
2 cepe
ulei
bulion
delikat
sare
Preparare
Se pune orezul la fiert în 3 căni de apă clocotită și sărată. 1 ceapă se călește în puțin ulei, se adaugă apoi morcovul dat pe răzătoare. Când s-au înmuiat legumele, se oprește focul și se amestecă cu orezul fiert și clătit cu apă rece (strecurat); se potrivește de sare. Se taie un căpăcel la dovlecei și se scobesc cu o lingură. Se umplu dovleceii cu orez cu legume. Într-o cratiță, se pune puțin ulei și se călește o ceapă. Se așează dovleceii umpluți și se pune apă caldă. Se fierb 15 minute, apoi se adaugă delikat și bulion. Se mai fierb încă 15-20 minute acoperiți cu un capac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu