11 mai 2014

Tiramisù cu cireșe


Ingrediente
1 pachet pișcoturi
1 cutie mascaropne (200 g)
1 cutie frișcă (250 ml)
4 linguri zahăr pudră
2 foi gelatină
200 g cireșe fără os

Preparare sirop
1 cană de apă se fierbe cu 4-5 linguri de apă. Când e rece, se adaugă o fiolă de rom.

Preparare
Frișca lichidă se pune într-un vas împreună cu mascaropne și zahăr pudră (dacă frișca este îndulcită nu se pune zahăr). Se mixează până se formează o cremă (ingredientele trebuie să fie reci, de la frigider). Gelatina se înmoaie pentru 5 minute în apă rece. În puțin sirop (de la cireșe) se dizolvă gelatină stoarsă după ce siropul a fost încălzit puțin. Se adaugă apoi în crema de mascarpone.

Asamblare
Pișcoturile se înmoaie unul câte unul în sirop și se formează un strat (pe o tavă). Se întinde cremă, iar apoi  se presară cireșe. Se continuă până la terminarea ingredientelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu