25 aprilie 2014

Vinete alla parmigiana


Ingrediente
2 vinete
făină
ulei
sare
brânză rasă (1/2 kg telemea sau cașcaval)

Ingrediente sos
1 ceapă
1 cutie de roșii sau 1/2 kg roșii proaspete

Ingriente sos 2
1 piept de pui
2 morcovi
1 ceapă
țelină (1 bucată)

Preparare
Se spală vinetele, se usucă și se taie felii nu prea groase. Se sărează și se lasă la scurs pentru 1/2 de oră. După ce s-au scurs, se tăvăleasc prin făină și se prăjesc în ulei foarte încins. Se scot apoi la scurs pe hârtie de bucătărie. 
Preparare sos: se toacă ceapa și se pune la călit în puțin ulei. Când s-a îngălbenit, se pun roșiile și se lasă la fiert până scade sosul. 
Preparare sosul 2: pieptul de pui tăiat bucățele se sărează și se piperează. Se rumenește într-o tigaie cu puțin ulei. Se adaugă legumele tăiate bucățele mici și se călesc până se înmoaie.
Se mixează sosul 1 și se adaugă peste sosul 2. Se mai fierb pentru câteva minute împreună. Într-o tavă se pun câteva linguri de sos și se întinde pe toată suprafața. Se așează jumătate din vinetele prăjite, sosul iar apoi restul de vinete. Se presară brânza rasă și se dă tava la cuptor până se rumenește brânza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu