13 aprilie 2014

Ruladă cu cremă de căpșuni



Ingrediente blat
10 albușuri + 2 gălbenușuri
8 linguri de zahăr
6 linguri de ulei
10 linguri de făină
un praf de sare

Ingrediente cremă
500 g mascarpone
300 g zahăr pudră
1 vanilie
300 g căpșuni mixate

Preparare blat
Albușurile se bat spumă tare cu zahărul. Se adaugă gălbenușurile amestecate cu uleiul. Se adaugă apoi făina și sarea amestecând ușor de jos în sus. Se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt și se coace blatul la foc moale (160 grade) pentru 15 minute cca. Se lasă apoi la răcit. Când mai este călduț, se răstoarnă pe un prosop umed șise rulează. Se ține așa până lacirea completă. 

Preparare cremă
Se amestecă totate ingredientele și se mixează până se formează o cremă spumoasă. Când blatul s-a răcit, se desface ușor și se îndepărtează prosopul. Se întinde 3/4 din cremă pe toată suprafața blatului și se rulează din nou. Se îmbracă în restul de cremă și se dă la rece pentru câteva ore. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu