250 ml lapte
150 g făină
4 ouă
50 g unt
un praf de sare
Ingrediente umplutură
500 g brânză proaspătă
130 g zahăr
coaja și zeama de la 1 lămâie
50 g nuci
Preparare
Se amestecă laptele rece cu făina, ouăle și un praf de sare. Se omogenizează aluatul și se lasă 20 minute la odihnit. Între timp, se prepară umplutura amestecând brânza cu 80 g zahăr și cu coajă de lămâie. Se pregătește și nuca pentru gratinat: zeama de la lămâie, împreună cu 50 g zahăr și cu nucile tăiate mărunt, se pun într-o crăticioară pe foc și se amestecă bine până se topește zahărul. Se coc clătitele într-o tigaie unsă cu puțin unt. Se umplu cu brânza deja preparată. Se așează într-o tavă tăiate pe jumătate în poziție verticală. Deasupra se toarnă siropul cu nucă. Se mai presară câțiva fulgi de unt și se introduce tava în cuptor pentru 5 minute. Când sunt gata, se mai poate presăra zahăr tos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu