9 aprilie 2014

Tort bicolor


Ingrediente blat
10 ouă
10 linguri de zahăr
1 cană mare de făină
1 praf de sare
7 linguri de ulei
1 fiolă esență de vanilie
1 praf de copt

Ingrediente cremă
500 g mascarpone
250 ml frișcă lichidă
2 ciocolate albe
3 linguri de cocos
2 ciocolate negre
1 fiolă esență de vanilie
1 fiolă de rom
1 cute de fructe în sirop
4 linguri de zahăr

Preparare blat
Se separă ouăle: albușurile se bat spumă cu zahărul, gălbenușurile se amestecă cu sare și ulei și se pune peste albușuri. Se amestecă ușor iar apoi se adaugă și făina amestecată cu praful de copt și esența. Se unge cu unt sau ulei o tavă rotundă mare (26-30 cm) și se tapetează cu făină. Se pune aluatul în tavă și se coace blatul la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 35 minute. Când s-a copt se scoate din tavă pe un grătar și se lasă la răcit. Se taie apoi în 3 straturi.

Preparare cremă
Mascarponele și frișca trebuie să fie foarte reci, la fel și cele două teluri de la mixer, care se pun pentru câteva minute în frigider. Se pune frișca și cele 4 linguri de zahăr peste mascarpone, se mixează la viteză medie până se montează crema (devine o cremă asemănătoare cu frișca bătută). Se împarte apoi în 2 vase și se ține în frigider.
Într-un vas se pun 2 ciocolate topite la bain-marie și nuca de cocos, iar apoi esența de vanilie. În celălalt vas se pune ciocolata amăruie la fel topită și esența de rom. Se amestecă încet într-un singur sens, pentru că există riscul ca crema să se taie.

Asamblarea
Se așează pe platou primul disc de blat și se însiropează cu siropul de fructe. Se întinde crema albă și se presară fructele din sirop. Se ține deoparte puțină cremă pentru decorare (2-3 linguri). Se așează cel de-al doilea disc, se însiropează și se pun 3/4 din din crema de ciocolată. Se așează și cel de-al treilea disc, se însiropează și se așează restul cremei de ciocolată. Deasupra se întinde un strat subțire de cremă albă. Se poate presăra ciocolată rasă sau bucățele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu