Ingrediente foi
9 ouă
9 linguri zahăr
9 linguri nucă măcinată
4 linguri făină
1 plic amoniac stins în oțet
1 lingură cacao
Ingrediente cremă
5 gălbenușuri
150 g zahăr
100 g făină
750 ml lapte
1 pachet de unt
vanilie
Ingrediente sirop
9 linguri zahăr
1 lingură cu vârf unt
Ingrediente glazură
5 albușuri
10 linguri zahăr
1 ciocolată rasă
Preparare foi
Albușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile amestecate cu un praf de sare, iar apoi făina, nuca și amoniacul. Din acest amestec se toarnă un strat subțire într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la foc domol la 180 grade pentru cca 15 minute. Se repetă operația pentru a doua foaie și înainte de a turna în tavă cea de-a treia foaie, se amesteca aluatul cu o lingură de cacao.
Preparare cremă
Gălbenușurile se bat într-un singur sens cu zahărul. Se adaugă și făina. Se continuă amestecarea adăugând încet laptele călduț, după ce a fost fiert înainte cu vanilia. Se pune vasul pe foc amestecând mereu, iar când crema începe să fiarbă, se mai lasă la fiert încă 5 minute. Se lasă la răcit. Când s-a răcit bine, se amestecă cu un pachet de unt frecat spumă.
Preparare sirop
Se topește zahărul la foc mic mișcând cratița încontintuu. Când s-a topit și devine auriu, se pune o lingură cu unt și se amestecă repede. Acest sirop se întinde imediat pe cele 2 foi albe.
Preparare glazură
Se bat spumă albușurile cu zahărul la bain-marie până se topește zahărul.
Asamblarea
Se așează o foaie albă unsă deja cu siropul de zahăr ars și se întinde jumătate din cremă. Se pune foaia cu cacao, restul de cremă iar apoi ultima foaie albă unsă cu sirop de zahăr ars întoarsă invers, astfel încât caramelul să fie în contact cu crema. Deasupra se întinde bezeaua și se rade o ciocolată. Această prăjitură se consumă după cel puțin o zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu