24 martie 2014

Tort însiropat cu budincă


Ingrediente blat
6 ouă
10 linguri zahăr
2 linguri apă
2 linguri făină
10 linguri pesmet
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
un praf de sare

Ingrediente cremă
1 plic budincă vanilie
1 plic vanilie ciocolată

Ingrediente sirop
10 linguri zahăr
700 ml apă

frișcă pentru ornat

Preparare
Se separă ouăle, albușurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi cele 4 linguride apă rece, iar apoi gălbenușurile amestecate cu un praf de sare, făina, pesmetul, cacaoa și praful de copt. Se pune aluatul într-o tavă unsă și tapetată cu făină și se coace la foc mic 160 grade pentru 20-30 minute. Este bine să se folosească o tavă cu inel mare (26 cm).
Se pregătește siropul: zahărul se pune într-o cratiță și se caramelizează. Se adaugă apa și se fierbe siropul până se topește tot zahărul. Se pune siropul fierbinte peste blatul răcorit. Blatul trebuie lăsat în tava în care s-a copt.

Preparare cremă

Budincile se prepară după indicațile de pe plic, dar lapte se pune un pic mai puțin. Se prepară pe rând mai întâi cea de vanilie și se toarnă fierbinte peste blatul însiropat. Se prepară și cea de ciocolată și se toarnă fierbinte peste budinca de vanilie. Prăjitura se pune în frigider pentru 1-2 ore sau mai mult. Cu cât e mai rece, cu atât e mai bună. Se ornează cu frișcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu