Ingrediente blat
6 ouă
10 linguri zahăr
2 linguri apă
2 linguri făină
10 linguri pesmet
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
un praf de sare
Ingrediente cremă
1 plic budincă vanilie
1 plic vanilie ciocolată
Ingrediente sirop
10 linguri zahăr
700 ml apă
frișcă pentru ornat
Preparare
Se separă ouăle,
albușurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi cele 4
linguride apă rece, iar apoi gălbenușurile amestecate cu un praf
de sare, făina, pesmetul, cacaoa și praful de copt. Se pune aluatul
într-o tavă unsă și tapetată cu făină și se coace la foc mic
160 grade pentru 20-30 minute. Este bine să se folosească o tavă
cu inel mare (26 cm).
Se pregătește siropul:
zahărul se pune într-o cratiță și se caramelizează. Se adaugă
apa și se fierbe siropul până se topește tot zahărul. Se pune
siropul fierbinte peste blatul răcorit. Blatul trebuie lăsat în
tava în care s-a copt.
Preparare cremă
Budincile se prepară după
indicațile de pe plic, dar lapte se pune un pic mai puțin. Se
prepară pe rând mai întâi cea de vanilie și se toarnă fierbinte
peste blatul însiropat. Se prepară și cea de ciocolată și se
toarnă fierbinte peste budinca de vanilie. Prăjitura se pune în
frigider pentru 1-2 ore sau mai mult. Cu cât e mai rece, cu atât e
mai bună. Se ornează cu frișcă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu