30 martie 2014

Chec cu glazură



Ingrediente
2 căni zahăr
8 ouă
8 linguri ulei
2 căni făină
10 linguri apă
1 praf de copt
50 g nucă
coajă de lămâie sau alte mirodenii
1 praf de sare

Ingrediente glazură
4 linguri zahăr
4 linguri cacao
3 linguri apă
30 g unt

Preparare
Într-o cratiță se pun 2 căni de zahăr cu 10 linguri de apă și se fierb până se formează un sirop. Se separă albușurile și se bat spumă tare în care se adaugă siropul fierbinte. Se adaugă în compoziție și cele 8 gălbenușuri amestecate cu sare și 8 linguri de ulei. Se amestecă praful de copt cu făina și se încorporează amestecând continuu. Se toarnă aluatul în 2 tăvi de chec unse cu ulei și tapetate cu făină. Se presară nucă tăiată mărunt. Se coc checurile în cuptorul preîncălzit 15 minute la 200 grade, iar alte 20 minute la 160 grade. Se lasă checurile la răcit. Se prepară glazura: se pun totate ingredientele în afară de unt într-o cratiță și se fierb până încep să clocotească. Se oprește focul și se adaugă untul. Se amestecă în glazură până la încorporarea acestuia. Se toarnă glazura fierbinte peste checul răcit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu