6 februarie 2014

Ștrudele de varză cu sos de brânză


Ingrediente foietaje
foietaj din comerț (2 foi)
1/2 varză acră sau crudă
50 g șuncă (kaizer sau bakon)
mărar
ulei
sare
piper
1 ou pentru uns

Ingrediente cremă de brânză
150 g smântână lichidă
150 g brânză grasă moale (taleggio, gorgonzola, etc)
pătrunjel

Preparare ștrudele
Se pune puțin ulei într-o tigaie, se adaugă șunca, se rumenește puțin și se adaugă varza tocată (scursă bine dacă e acrită). Se călește  pentru câteva minute; dacă varza e crudă, se călește pentru mai mult timp, până se înmoaie. Se adaugă sare, piper și mărar și se lasă la răcit. Fiecare foaie de foietaj se taie în 4. Se pune varză în mijloc (2-3 linguri) și se împăturește ștrudelul. Se crestează cu cuțitul, se ung cu ou și se coc până se rumenesc (10-15 minute la 180-200 grade)

Preparare cremă
Smântâna se pune într-o cratiță pe foc. Când începe să fiarbă, se pune imediat brânza cubulețe. Se amestecă cu o lingură de lemn până se topește brânza. Se golește crema într-un alt vas și se mixează pentru câteva minute. Când se răcește, se pune pătrunjel tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu