26 februarie 2014

Ruladă de ou


Ingrediente
8 ouă
1 ceapă
2 dovlecei mici
1 ardei
1 cutie ton
120 g șuncă presată feliată
50 g cașcaval ras
1 mână pătrunjel
sare
piper
ulei

Preparare
Ceapa se taie solzișori și se pune la călit în puțin ulei. Se adaugă ardeiul și dovleceii tăiați bucățele. Se sărează și se piperează. Se călesc până se înmoaie legumele, dar rămân totuți crocante. Se stinge focul și se adaugă pătrunjelul tocat. Se pregătesc 4 omplete, fiecare din 2 ouă bătute puțin. Se pune sare și piper și se prăjesc una câte una într-o tigaie unsă cu ulei și bine încinsă. Se prăjesc doar pe 1 singură parte. Se scot pe o hârtie de copt cu partea nerumenită în sus. Se așează omplete cu marginile suprapuse formând un dreptunghi. Se pun apoi feliile de șuncă pe toată suprafața omletei, legumele călite și tonul scurs. Se presară cașcavalul ras și se rulează omleta. Se învelește în hârtie de copt și se așează într-o tavă. Se unge rulada cu ulei peste hârtie și se coace 15 minute la 200 grade. Se servește cu salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu