23 februarie 2014

Pâine împletită cu ricotta și semințe


Ingrediente
1 kg făină 00
250 g ricotta
50 g unt moale sau margarină
1-2 lingurițe zahăr
20-25 g drojdie proaspătă
360 ml apă
1 linguriță și jumătate sare
susan
mac
1 ou
margarină pentru uns tăvile

Preparare
Se cerne făina într-un bol larg. Se face o gaură în mijloc și se pun ingredientele: prima data se pune ricotta, iar apoi zahărul, drojdia și sarea dizolvate în puțină apă călduță, iar apoi restul de apă. Se frământă totul până se încorporează toată făina: va rezulta un aluat vârtos. Se unge apoi cu untul moale și se frământă până la încorporarea acestuia. Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la crescut la loc cald. Când și-a dublat volumul, se formează pâinile. Aluatul se împarte în două părți: fiecare parte se împarte în 3 cordoane, care se împletesc. Se pun în tăvile unse cu margarină și se lasă din nou la crescut. Se ung cu ou bătut, se presară semințe și se coc 30-35 minute la 180 grade în cuptorul preîncălzit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu