23 februarie 2014

Răsfăț cu nuci și alune

Ingrediente cremă:
150 g unt
2 linguri rom
4 gălbenușuri
4 lingurițe cacao
2 lingurițe făină
1 lingură cafea instant
150 g zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
50 ml lapte

Ingrediente blat:
400 g biscuiți
100 g nuci coapte
100 g alune măcinate
150 g unt
100 g zahăr
3 linguri cacao
200 ml lapte
1-2 picături esență vanilie
2-3 picături esență migdale
coajă de la 1 lămâie
un praf de sare

Pentru ornat:
alune și nuci măcinate
alune întregi

Preparare cremă:
Pentru început se pregătește crema: gălbenușurile, zahărul, laptele dulce, cafeaua, făina, cacaua și vanilia se pun într-un ibric și se lasă să fiarbă la foc mic. După ce au fiert, se lasă să răcească. Se amestecă apoi cu untul moale și cu romul, până se obține o cremă fină de ciocolată. 

Preparare blat:
Se pun într-o crăticioară, untul, zahărul, laptele, un praf de sare, cacaoa și esențele și se fierb câteva minute, până se formează un sirop. Se lasă la răcorit. Între timp, se macină biscuiții, se amestecă cu nucile coapte și măcinate și cu alunele. Se adaugă coajă de lămâie, iar apoi siropul, se amestecă până se omogenizează compoziția. Se tapetează o tavă mai micuță cu hârtie de copt și se întinde compoziția de biscuiți. Se presează cu lingura până se formează cu strat compact. Se  întinde apoi crema de ciocolată și se nivelează. Se lasă la rece 1-2 ore, iar apoi se taie bucățele. Când se servesc, se trec prin nucă și alune măcinate.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu