Ingrediente blat
4 ouă
150 g zahăr
150 g făină
2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente cremă
400 g mascarpone
100 ml frișcă lichidă
100 g zahăr pudră
1 fiolă esență vanilie
Preparare blat
Se se separă ouăle; albușurile se bat bine împreună cu zahărul până se formează o spumă tare. Se adaugă gălbenușurile bătute cu un praf de sare, iar apoi făina cernută și vanilia. Se amestecă totul ușor de jos în sus. Se toarnă apoi compoziția într-o tavă tapetată cu o hârtie de copt și puțin unsă. Se coace blatul în cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru 15 minute.
Preparare cremă
Crema de mascarpone se mixează bine cu zahărul. Se adaugă apoi puțin câte puțin frișca lichidă rece. Când s-a încorporat toată frișca lichidă, se pune și esența.
Asamblarea
Blatul rece se taie pe jumătate pe vertical. Se obțin două blaturi dreptunghiulare. Se așează pe o tavă un blat în poziție normală, se întinde și se nivelează crema, iar apoi se așează al doilea blat întors (cu fundul în sus). Se ține înfrigider pentru câteva ore, iar apoi se presară zahărul pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu