70 g unt
250 ml apă
sare
200 g făină
4 ouă
150 g ementhal ras (cașcaval)
200 g susan
500 ml ulei pentru frigere
Preparare
Se pune apa într-o cratiță la fiert împreună cu un vârf bun de linguriță de sare și cu unt (70 g). Când începe să fiarbă, se pune făina toată odată și se amestecă repede ca la mămăligă. Aluatul se formează ca o minge. Se golește apoi într-un bol și se începe adăugarea ouălor. Se pune primul ou și se amestecă bine. De preferat se folosește mixerul cu brațe pentru frământat. Când s-a încorporat bine primul ou, se adaugă al doilea și se amestecă din nou până la încorporarea totală a acestuia. Se continuă la fel cu celelalte două ouă. Ultima data se adaugă cașcavalul ras.
Se pune uleiul la încins; susanul se golește pe o farfurie. Se iau cu lingura grămăjoare de aluat, se tăvălesc prin susan și se rotunjesc. Trebuie să fie un pic mai mici decât nucile. Se prăjesc în uleiul fierbinte la foc iute având grijă să fine întoarse până se rumenesc. Se prăjesc puține, 3-4 odată, pentru că se umflă mult. Se scot apoi pe hârtie absorbantă. Sunt bune și calde și reci!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu