12 februarie 2014

Tort cu cremă de iaurt și rodie


Ingrediente bază
225 g făină
50 g zahăr
75 g zahăr pudră
25 g cacao
1 ou
125 g unt rece din frigider
1/2 pachet praf de copt

Ingrediente cremă
250 ml smântână lichidă pentru frișcă
250 g iaurt de căpșuni
130 g zahăr pudră
10 g gelatină în foi (5 bucăți)
3 linguri de suc de lămâie sau de rodii
1 zahăr vanilat

Preparare bază
Se cerne făina; în mijloc se face o gropiță și se pune zahărul , zahărul pudră, cacao, oul, untul tăiat bucățele, iar ultima dată praful de copt. Se frământă repede un aluat neted care se lasă înfrigider pentru 30 minute. Se întinde apoi într-o tavă rotundă cu cerc, unsă și tapetată cu făină, formând un bord de 3 cm cca. Se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade.

Preparare cremă
Gelatina se pune la înmuiat pentru cel puțin 5 minute în apă rece. Într-un bol încăpător se pune iaurtul, 1/2 pahar de frișcăl lichidă, 1/2 din zahărul pudră, zahăr vanilat și se amestecă bine cu mixerul. Se încălzește sucul de lămâie, se adaugă gelatina înmuiată și stoarsă bine și se amestecă, iar când s-a topit, se încorporează în crema de iaurt. Se montează restul de frișcă cu zahărul pudră rămas și se adaugă în crema de iaurt. 

Asamblarea
Se întinde crema peste  baza de tort răcită și se dă la frigider pentru câteva ore. Se ornează cu frișcă și semințe de rodii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu