Ingrediente blat
6 albușuri
200 g zahăr
100 g nucă măcinată
2 linguri făină
1 praf de copt
200 g ciocolată albă
Ingrediente cremă
6 gălbenușuri
12 linguri zahăr
1 pachet unt
200 g nucă prăjită
Preparare blat
Se bat spumă albușurile cu zahărul și se adaugă treptat nuca măcinată, făina și praful de copt. Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 25 min. După ce s-a copt, se scoate blatul din cuptor si se rade peste el ciocolata alba.
Preparare cremă
se freacă gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr până devin ca o spumă. Se caramelizează apoi zahărul rămas se pune untul si galbenusurile frecate cu zahar, se presară nuca tăiată, se omogenizează și se lasă pe foc până crema se îngroașă. Se ia dupa foc, se lasă puțin să se răcească, apoi se întinde repede peste blat și se dă la rece.
se poate pune si o glazura de ciocolata.se topesc 2 ciocolate le bain-marie cu 5 linguri de ulei si se niveleaza peste cremma
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu