Ingrediente:
Blat
- 250 g făină- 6 ouă
- 4 linguri cacao
- 7 linguri apă
- 300 g zahăr
- zahăr vanilat
- praf de copt
- sare
Cremă
- 1 cană zahăr- 3 ouă
- 7 linguri cacao
- 200 g unt
Sirop
- 5 linguri zahăr- 1 fiolă de rom
Frunze de ciocolată
- 3-4 pătrățele de ciocolată neagră și albă
Preparare:
Blat
- apa, zahărul şi vanilia se pun la fiert până se face un sirop;- ouăle se separă, albuşurile se bat spumă tare peste care se adaugă siropul fierbinte;
- se amestecă cu un tel şi se adaugă gălbenuşurile bătute puţin cu un praf de sare;
- se adaugă făina, cacao şi praful de copt;
- se pune totul într-o tavă unsă şi tapetată cu faină sau cu hârtie de copt;
- se coace în cuptorul preîncalzit timp de 15 min. la foc mare iar apoi 15 min. la foc mic.
Cremă
- Se amestecă zahărul, ouale şi cacao bine cu un mixer;- se fierbe acest amestec la bain-marie până se îngroaşă; se lasă apoi la răcit;
- cand s-a răcit de tot, se amestecă cu 200 g unt moale frecat puţin cu o furculiţă;
Sirop
- Apa se pune la fiert cu 4-5 linguri de zahăr;- când s-a dizolvat zahărul, se ia de pe foc şi se lasă la răcit;
- când e rece se pune o fiolă de rom.
Ansamblarea:
Glazură
- 4 linguri zahăr pudră- 4 linguri cacao
- 200 ml apă
- o ciocolată cu lapte
Se pune pe foc apa, zahărul pudră şi cacao. Se lasă doar să se încalzească, se dă cratiţa la o parte şi se pune o ciocolată ruptă în bucăţi (ciocolata poate să fie şi cu alune). Se amestecă bine până se topeşte toată ciocolata. Se toarnă peste tort şi se dă la rece pentru câteva ore.
Frunze de ciocolată
Frunzulițele de ciocolată se prepară în felul următor: se iau frunze naturale (dafin, trandafir, ficus), se spală și se usucă; se pun la topit în bain-marie 3-4 pătrățele de ciocolată neagră. Fără să se amestece, se ia fiecare frunză, se ține de codiță și se înmoaie în ciocolată doar pe o singură față (dacă e nevoie, se întinde cu ajutorul unui cuțit).Se așează frunzele pe o farfurie și se pun în frigider până se întăresc. Se îndepărtează frunza ușor cu vârful cuțitului, începând de la vârful frunzei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu